Frakční laser

Dobrý den, občas se mi objeví bolest nosu, na kožní ambulanci jsem se dozvěděla, že jde o Růžovku přesto, že nemám červené skvrny v obličeji. Bohužel se mi ale dělají stařecké pigmentové skvrny, kté bych si ráda nechala odstranit. Zvolila jsem frakční C02 laser, může mi ošetření tímto laserem pomoci. Mám obavy, aby se naopak Růžovka "nerozjela". Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nevím, jestli frakční laser je na řešení pigmentací nejvhodnější, domnívám se, že IPL by bylo lepší. Růžovka je někdy velmi dráždivé onemocnění, takže pokud by laserem byla ošetřena i oblast nosu, mohlo by to bolest či zarudnutí zesílit.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: