Fraktura driekoveho stavca l1

Dobry den, pred 3 mesiacmi mala mama autonehodu s diagnozou okrem ineho: zlomenina driekoveho stavca L1. Absolvovala 6 tyzdnovu konzertivnu liecbu, nasledne ju postavili na nohy. Potom nasledovalo domace liecenie 4 tyzdne nasledne kontrola kde RTG snimok ukazal:znizenie tela stavca ventrálne z 20,5 na 18,8. Moja otazka zne, ci po danom naleze je potrebne cementovanie stavca? A ci je ukon cementovania mozne uskutocnit aj po 12 tyzdnoch od urazu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tři měsíce jsou hraniční pro provedení vertebroplastiky. Důležitější ale je, zda Vaší matce trvají bolesti, které lze jen těžko zvládat léky. Obratel se snížením by sám o sobě nevadil. Nejlépe je kontaktovat přímo pracoviště, které se léčbou onemocnění páteře zabývá. Vyšetří Vaši matku a zhodnotí obrazovou dokumentaci. Jen tak je možné rozhodnout o možnostech léčení.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: