Fraktura ii.metatarzu

Dobrý den.Teď v lednu to byly již 3 roky,co jsem si zlomila II.metatarz.Lékař dg potvrdil podle rtg snímku,doporučil mi odlehčení končetiny a ledování a tím léčba skončila.Nedal mi ani sádrovou dlahu,ani ortézu.Jen mi dali berle,abych nohu při chůzi tak nezatěžovala.Po 4 týdnech mi na kontrole řekl,že je to v pořádku a poslal mě do práce.Zkontroloval to jen pohmatem,bez rtg. Dodnes mám v místě zlomeniny bolesti,noha hodně otéká,mám problém se dostat do uzavřených bot. Zajímalo by mě,zda postup léčby byl v pořádku a zda se mám obrátit na lékaře nebo jsou takové otoky "normální"?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Danko, otoky a bolesti 3 roky po zhojené nedislokované zlomenině metatarzu normální nejsou. U nás dáváme sádrovou dlahu na podobné zlomeniny alespoň na 3 týdny, podle RTG nálezu. To, že je zlomenina zhojena a v dobrém postavení, poznáme také nejlépe na RTG. Doporučila bych Vám se obrátit na ortopedii v místě Vašeho bydliště. může tam být ještě i přidružený problém s klentbou nožní apod. S pozdravem MUDr. Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: