Fraktura s4 s angulaci kostrce ,spondylolisteza l5/s1 1.st

Dobry den ,dne 8.3.2014 jsem spadla ze schodu a zlomila si kostrc.lekari nejprve navrhli operaci,ale pak se rozhodli pro konzervativni lecbu. Kontrola probehne az v 9/2014 .v soucastne dobe jsem v pracovni neschopnosti - sedave zamestnani.v 6/2014 bych to ale chtela zkusit jit do prace.je to realne bez jakehokoli kontrolniho vysetreni RTG. Jaka je pravdepodobnost ze operace nebude nutna?doposud lezim a sedim pouze na boku,mirne bolesti pretrvavaji i nadale.bolest mi nekdy vystreluje do nohou.je vhodna rehabilitace a kdy?.dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zdeno. Obsahu Vaší otázky příliš nerozumím resp. nedává mi smysl. Pokud jste si v březnu zlomila kostrč, má další kontrola proběhnout v září? Bolestivost takového zranění je běžná a opravdu může přetrvávat i několik týdnů až měsíců. Většinou si tyto úrazy neoperují a předpokládám, že i ve Vašem případě byl správně posouzen konzervativní postup. Doporučil bych tedy kontaktovat Vašeho ošetřuíjcího lékaře a s ním se na nástupu do práce domluvit. Nakonec bude to právě on, kdo bude zřejmě ukončovat pracovní neschopnost. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x