Fraktura vnitřního kotníku+nedislokovaná spirální fraktura proximální diafýzi fibuly.

Dobrý den, Byl mě proveden operační zákrok OS vnitřního kotníku - cerkláž, 2x suprasyndesmální šroub. Na tři týdny přiložena sádrová dlaha. Pak rehabilitace magnety a cvičení. Po čtyřech týdnech kontrolní rentgen kde je prý vše v naprostém pořádku. Jenže nohu mam mít stále bez zátěže a další kontrolní snímek a návštěva lékaře až v jedenáctém týdnu. Je tak dlouhá doba než budu moci končetinu začít alespoň částečně zatěžovat nutná?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vzhledem k tomu, že zlomenina je bez osteosyntesy nestabilní, jedná se o zlomeninu obou kostí bérce, a osteosyntéza šrouby a cerkláží není toho typu, aby snesla zátěž, je potřeba se zatěžováním počkat na dobu, kdy jsou kosti,tedy zlomeniny, pevně spojeny a je předpoklad,že zátěž snesou.Patrně byste mohl nějak zcela minimálně na poraněnou nohu stoupat, pokládat nohu při chůzi,bez zátěže, ale na to se zeptejte ošetřujícího lékaře. Zdravím,kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Jak vyzrát na gynekologické záněty
Články: Jak vyzrát na gynekologické záněty
Infekce a záněty ženských...
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
V Americe mají levnou a bezpečnou biologickou léčbu – pouze však „na papíře“
Na léky proti nespavosti v těhotenství raději zapomeňte
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: