Fraktura zadní hrany dist. tibie, bez dislokace

Dobrý den, dne 11.2. jsem utrpěla zlomeninu holenní kosti, noha mi byla dána do dlahy.16.2. byla provedena kontrola, nyní mám cirkulární nechodící sádru, berle. Další kontrola je plánovaná na 2.3. Chtěla bych se zeptat, jestli bude na výše uvedené kontrole vše v pořádku, jestli by byla vhodná ortéza a nástup do práce (profese učitelka), nebo ještě zůstat doma. Další dotaz se týká toho, že do nohy v sádře dostávám křeče, noha mi jako mrtvý, když ji nemám zrovna nahoře, tak mi začnou fialovět prsty. Mám s tou nohou nějak cvičit? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud Vám fialovějí prsty a máte mravenčení v noze, mohla by být sádra na některém místě příliš těsná. Určitě proto vyhledejte lékaře nyní, nečekejte až na plánovanou kontrolu. 2.3. bude cca 3 týdny od úrazu, to je obecně brzy na nasazení ortézy. Spíše byste možná mohla dostat chodící sádru. Není moc pravděpodobné, že by Vás již na začátku března chirurg pustil do práce = celý den na nohou.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak si rozdělit péči o dítě?
Články: Jak si rozdělit péči o dítě?
Střídavá péče, která...
Když psoriáza opravdu svědí…
Články: Když psoriáza opravdu svědí…
Asi víte, že když vás něco...
Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
Články: Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
V těhotenství přispívá ke...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sinice a koupání v přírodě
Články: Sinice a koupání v přírodě
V rybníku nebo přehradě...
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Kyselina acetylsalicylová dokáže pomoci i srdci
Články: Kyselina acetylsalicylová dokáže pomoci i srdci
Aspirin, acylpyrin, nebo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: