Fraxiparine 10*0,4 - ovlivní menstuaci?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptta, jeslti má Farxiparine 0,4 vliv na sílu krvácení menstruace.Minulý týden jsem byla na ortopedické operaci a dostala jsem ho jako prevenci .

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud by se podal během menstruace, mohl by ji ovlivnit. Je to lék, který působí "proti srážení krve", takže by jakékoli krvácení mohl zesílit, ale jedna takto nízká dávka jistě ne nijak výrazně (daleko horší by bylo, kdyby po operaci došlo ke vzniku sraženiny v žíle a kdyby se ta sraženina (trz.trombus) utrhla, doplavala do plic a poškodila je, tak na to se dá i zemřít - proto se po operacích, kdy hrozí vznik sraženiny v žíle, tyto přípravky podávají, i když to zároveň mírně zvýší krvácivost). Pokud jste ho dostala před týdnem a teď jste dostala menstuaci, Fraxiparin se již dávno zmetabolizoval a nynější menstruaci neovlivní.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: