Fraxiparine po operaci

Dobrý den chtěl bych se jen zeptat. Byl jsem na artroskopii kolene kde mě odstranili meniskus a jako prevenci proti tromboze jsem dostal Fraxiparine 0,4ml jednou za den. A chtěl bych vědět jaká je možnost,že by se tromboza stejně udělala? Lýtko mě jen občas zabolí když mam nohu dlouho narovnanou nebo tak jinak bez bolesti.Tak jestli je to normální po operaci.Děkuji za odpověd,

Odpověď odborníka:

Určité procento onemocnění trombózou statisticky existuje i při podávání těchto antitrombotik. Nutno vědět, že dříve se žádné tyto léky nepodávaly. Jejich podávání dále snížilo možnost vzniku této komplikace. U mladých lidí je pravděpodobnost vzniku této komplikace i tak naštěstí malé. Pomoci končetině a předcházet této komplikaci můžete nejen medikací, ale i dostatečným pohybem končetiny ,pohybovou léčbou na rehabilitaci a doma, zatěžováním končetiny a v neposlední řadě i dostatkem tekutin a vitamínů.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: