Frenuloplastika uzdičky nebo kortikoidy?

Dobrý den, mám trochu zkrácenou uzdičku. Předkožka přetáhnout za žalud jde, ale uzdička pak táhne (žalud téměř neohýbá, ale pocitově je tam tahání a uzdička je trochu bílá jak je napnutá). Potřeboval bych s tím něco udělat. Dočetl jsem se, že lze použit kortikoidní mast - je to trvalé řešení, nebo se opět po nějakém čase kůže na uzdičce smrskne a bude to zase tahat? Nebo je lepší požádat urologa přímo o nastřižení uzdičky? Jak to probíhá? Předpokládám že dostanu nějaké lokální umrtvení - to se píchá přímo do penisu?? Stačí opravdu jeden řez na přetětí uzdičky, nebo se nějak upravuje i ta kůže okolo? Provede mi to i urolog na poliklinice nebo je nutné jít s tím na nějaké větší pracoviště?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvládne to určitě každý urolog. Injekce se aplikuje přímo do kůže penisu. Měl by stačit jeden řez. Kortikoidní mast pokud zabere, tak spíš dlouhodobě. Já bych to ale asi ve Vašem případě neřešil

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: