Fromilid 500

Dobrý den, moje dcera 9 let, 38 kg dostala na angínu fromilid 500 a po přečtení příbalového letáku( a hlavně si vybavuji, že ten stejný jsem měla i já na svojí angínu) se nějak nemůžu zbavit dojmu, že 500 mg je pro dcerku nějak moc. Hlavně jí vždycky cca 20min po snězení prášku enní dobře od žaludku a nebo jí to prožene. e takové dávkování v pořádku? Samozřejmě si zavolám naší MUDr, ale ta je tam až v pátek, tak chci zkusit jestli nebudete rychlejší :) Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jitko. Pro Vaši dceru by platilo dávkování 250mg 2x denně, to znamená 1/2 tablety á 12 hodin. Jinak nevolnost a průjem patří mezi nejčastější nezádoucí účinky tohoto typu antibiotik, s vyšší dávkou se samozřejmě zvyšují. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: