Fromilid v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 2.trimestru a mám angínu. Dostala jsem Fromilid, který patří mezi makrolidy takže ho brát můžu, jen mě znepokojilo co jsem si přečetla v příbalovém letáku: Fromilid by měl být podáván v těhotenství pouze v případech, kdy možný prospěch z léčby pro matku převáží nad případnými riziky pro plod. Mohu ho tedy brát? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud lékař nasadí ATb v těhiotenství, má k tomu důvod:) léky nejsou úplně dobře vyzkoušeny na populaci lidí, těhotné ženy se netestují. pokud se při pokusech na zvířatech objeví závažné násldeky léků, nepodávají se těhotným ženám. fromilid můžete.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: