Fungilen při kojení

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu užívat Fungilen při kojení (mám 3.měsíční dceru). Dostanou se škodlivé látky z mého těla do mléka a tím do těla mé dcery? Jaký prostředek byste doporučila proti kvasinkám v celém těle. Děkuji za odpověď. Kateřina

Odpověď odborníka:

Fungilen se nedoporučuje pouze těhotným ženám, kromě alkoholu je vše na přírodní bázi, takže "škodlivé látky" by se mateřským mlékem přenášet neměly - alkohol je ve velmi malém množství, které by nemělo dítě nijak ovlivnit.
Doporučuje se hlavně zdravá a vyvážená strava - dostatek kefírů, jogurtů, laktobacily jako probiotika můžete zkusit česnek. Léčba systémové mykózy běžnými prostředky (systémovými antimykotiky) při kojení není asi teď nejvhodnější, vzhledem k poměrně častým nežádoucím účinkům a celkovému zásahu do organismu, ale pokud budete kandidozou trpět i po ukončení kojení, bylo by vhodné o standardní léčbě uvažovat a domluvit se se svým praktickým lékařem.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: