Furunkly

Dobrý den, za poslední rok se mi udělalo už cca 10 furunklu. Po 1. pravé lýtko a oblast stehna, chirurgické čištění a cca 10-ti denní podávání antibiotik.Měsíc na to po 2. Sinus pilonidalis (kavita hluboká) chirurgicky čištěno (ambulantně) bez antibiotik, při recidivě doporučena operace. No a od té doby je to tak jeden furunkl měsíčně (nos, podpaží, paže, vnějši strana stehna), s těmi už ale nikam nechodím nechávám to vyhnisat přirozenou cestou. A tak by mě zajímalo zda by se dalo odhadnout jak se tahle situace bude vyvíjet. Děkuji za Váš čas a odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážený, můžete zkusit autovakcínu stafylokokovou, zcela určitě příčinou je pyogenní stafylokok

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: