Ganglion

Chci se zepat mám opakovaně ganliomi na pravé ryce prni byli na prstech a teť zapesti. Jsem pravačka a i po chirurgickych opetaci me ruka stale boli a po operaci zapešti mi připada omezena chybnost a stale to při praci boli.Jsem dělník a obě ruce potřebuji k praci a časté marodeni v praci už se jim nelibí. V praci mi bylo řečeno že bych mohla dostat častečný invalidni důchod. Když mě ruka pořád boli. Za měsíc vyberu tak dvě plata léku Diclofenak. Nebo si to musim mazat masti s konopí, abych mohla v praci fungovat. Chci se zeptat musim před žádáním o invalidni důchod marodit nějak dlouho. Mužete mi poradit děkuji

Odpověď odborníka:

Moniko, gangliony se většinou opakují, ne vždy způsobují mechanické potíže, někdy jde spíše o kosmetický problém. Nějak se mi nezdá, že trpíte takovými bolestmi kvůli několika těmto útvarům. Není problém někde jinde v ruce? Můžete trpět např. úžinovým syndromem, z toho co píšete je totiž zřejmé, že vaše ruce jsou extrémně chronicky namáhány. Nemáte brnění prstů? Nestává se vám občas, že pustíte předmět z ruky? Nebolí vás zápěstí? Pokud ano, je potřeba aby jste se ještě podrobila EMG vyš. k vyloučení útlaku nervu. Šance získat invalidní důchod na vámi popsanou diagnózu je nereálná, nevidím to ani na I. stupeň. Hezký den. Dr. Krákora M.

MUDr. Martin Krákora
MUDr. Martin Krákora

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: