Gardenella vaginalis

Dobrý den, ve výsledkách ze stěru mi vyšla pozitivní Gardenella vaginalis. Nikdy před tím jsem to neměla. Mám roční holčičku. Chtěla bych se zeptat na Váš názor, zda léčit i partnera nebo ne. A jak se tato nemoc přenáší. Mám starost, abych při koupeli nenakazila mou holčičku. Partner k lékaři nechce a asi ho tam nedostanu. Děkuji Vám za radu.

Odpověď odborníka:

Ve vašem případě nejde o klasickou infekci, ale spíše tzv. dysmikrobii, tzn. máte nedostatek laktobacilů a tak je na poševní sliznici umožněno přerůstání jinou flórou, ve vašem případě gardnerelou. Ta se vyskytuje v genitálu i za normálních okolností, ale v omezené míře. Doporučuji pravidelné používání laktobacilů (např. Fermalac vaginal) a používání výhradně mycí kosmetiky určené pro intimní partie. Vyšetření partnera nemá smysl.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sono karotid
Články: Sono karotid
Sono karotid, Doppler nebo...
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Akutní zánět nehtového lůžka. Jak ho rozeznat a léčit?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x