Gastritida a potíže s trávením

Dobrý den,prosím o radu. V srpnu 2015 po dlouhodobé bolesti žaludku zjištěna na gastroskopii antrální gastritida a neuronadstavba...podány léky po kterých obtíže zmizely.Nyní v lednu 2016 začaly potíže znovu pocity na zvracení návaly atd..poslední týden se k tomu přidali i střevní potíže jako je strídání se průjem se zácpou a menší bolesti v podbřišku. Nyní jsem znovu objednat na Gastro..ráda bych šla i na vyšetření tlustého střeva ale popravdě tohohle vyšetření se velice bojím,proto bych se chtěla zeptat zda existuje a je možné vyžádat si jiné vyšetření jako rentgen popř.jiný..a ještě jeden dotaz,mám strach že by tam mohlo být něco špatného jako karcinom. Je mi 33 let jaká je pravděpodobnost tohoto onemocnění v mém věku? Děkuji moc za Vaši odpověd.Hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve Vašem případě bych doporučovala klasickou kolonoskopii. Vyšetření ne moc příjemné, ale je možnost během vyšetření vidět barvu sliznice, odebrat vzorek. CT břicha je zbytečné záření. RTG břicha není u Vás přínosné vyšetření.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x