Gastritida + h.pylori

Dobrý den Už asi rok a půl se léčim se žaludkem.nález strědně těžká chronická gastritida. každý měsíc sem chodil na gastroskopii.kde mi byl zjištěn H.pylori.doktor mi nasadil antibiotika (klacid,duomox 1000 ) . H pylori uspěšně zlikvidován.ted mi našli H.pylori znovu.opět stejný antibiotikum,ale dělá se mi po nich velmi zle.tlačí mě ve strědním epigastru a v hrdle jako kdybych měl knedlík v krku a k tomu je mi nevolně,strěvní kolika. první den antibiotik sem měl Silný průjem.druhý den (dnes) pociťuji zhoršení.Velmi nahlas mi šrotuje,škrundá,prělevá ve strěvech a v žaludku. závěr: myslíte že je to v pořádku? měl bych to přejít a brát léky dál? nebo bych měl navštivit doktora? je mi 23 let a važím pouhých 53 kila.zhubl sem asi 7 kilo za dobu mích obtíží.Děkuji s pozdravem Martin

Odpověď odborníka:

Vážený pane Martine, základní léčebnou kombinací při infekci Helicobacterem pylori je antacidum + ATB penicilínového typu + makrolidové ATB. Vzhledem k riziku vedlejších účinků antibiotik (např. průjmu), případně vzniku rezistentních kmenů (způsobujících návrat obtíží), je vhodné ponechat výběr, resp. změnu antibiotika na ošetřujícím lékaři. Doporučuji Vám domluvit se na dalším léčebném postupu s gastroenterologem. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: