Gastroenterologie

Dobry den pani doktorko, prosim o informaci, zda: - je enterobiopsie bolestive vysetreni? - je nutna pro potvrzeni/vylouceni diagnozy celiakie? Z krve mi vysly vysoke hodnoty alergie na lepek, mam si dojit na vysetreni na gastroenterologii. Zadne zazivaci problemy nemam (nemela jsem). Jediny celozivotni problem - exem. Je mozne, ze kozni trable mohou souviset i s celiakii? Dekuji za odpoved. Lenka L.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k potrvrzení diagnosy celiakie je opravdu nutná enterobiosie. Bolestivé vyšetření není, spíše někomu může být nepříjemné zavedení trubičky do horní částí zažívacího systému. Je možné, že kožní projevy mohou souviset s celiakii, je proto velmi důležité, aby se diagnosa enterobiopsií potvrdila a po vyšetření jste začala dodržovat bezlepkovou dietu. Určitě vyšetření zvládnete, raději je neoddalujte, ať co nedjříve víte svojí diagnosu.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: