Gastroezofageální reflux a dlouhodové užívání léků

Zhruba před půl rokem mi lékař zjistil reflux, nasadil mi léky, lanzul (nebo omeprazol) 2x denně a kinito 3x denně. Protože v letáčku u kinita píší, že se užívá 8 týdnů, chtěla bych se zeptat vás, jak to vidíte s užíváním delším. Protože na toto mám dva názory, lékař, který mi léky předepisuje (primář ORL) říká, že by se déle nemělo a na gastru mi řekli, že pokud to bez tohoto léku je horší, že se může užívat dlouhodobě. Ráda bych tedy znala Váš názor. Jakmile totiž se snažím kinito vysazovat, ihned se mi problémy vrátí. Děkuji moc Zuzana

Odpověď odborníka:

Vážená paní Zuzano, výrobce uvádí, že "Přesné dávkování a délka terapie závisí na klinickém stavu pacienta." Zároveň však dodává, ža "Nejsou k dispozici údaje o dlouhodobém užívání přípravku." Vzhledem k tomu, že dosud nebyly publikovány žádné případy předávkování itopridem u lidí, držel bych se prvního doporučení a délku užívání zvolil podle výskytu obtíží. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x