Gastroschíza

Syn se narodil s vývojovou vadou gastroschíza. Ihned po porodu operován, v 6 měsících druhá operace, vyjmut goretex. Od té doby vývoj bez problémů. Nyní je mu 18 let a chtěl by začít posilovat. Chce docházet na cvičení pomocí elektrické stimulace svalů (http://www.bodybody.cz/) , jedná se o velmi účinnou metodu posílení svalů . Údajně se tato metoda používá i při léčbě poruch pohybového aparátu a přináší vysokou účinnost rehabilitace. V Česku tuto metodu úspěšně používá například Klinika tělovýchovného lékařství a rehabilitace Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně. Může na toto posilování docházet?

Odpověď odborníka:

Ivano
Pokud váš syn neměl a nemá se svou diagnozou potíže, jak píšete, je zařazení jakéhokoliv posilování spíše plusem. Nutné je samozřejmě začít opatrně s postupnou zátěží a s důrazem na posílení svalů břicha, svalového korzetu a hlubokého stabilizačního systému. Jinak nevidím problém v tom, aby váš syn na uvedené cvičení docházel. Pokud chcete mít úplnou jistotu, obraťte se na kliniku TVL v Brně.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: