Gastroskopie

Dobry den,nevím zda jsem priradila dobre muj dotaz. Dekuji predem za vas cas a odpoved. Delsí dobu mam bolesti bricha (zaludku) udelano uz bricha podezrení na kylu a meprokazano,nasledne poslana na vysetrení gastroskopii. Snadne zavedení do jícnu,kde je normalní lumen a sliznice,kardie bez defektu,zaludek drazdiví,kakovity,jezírko nepatrne zkaleno zluci,sliznice je v celem zaludku bez defektu,peristaltika prav.,rasy sym.,Ze sliznice žal. antra a tela odebrano nekolik vzorku. Pylorus okrouhly,bulbus duodena prostorny,sliznice intaktní. D2 ma norm. lumen a sliznici. Ad. Histologie., ureazovy test u nas. Ureazovy test pozitivni. Leky Ortanol,klacid,augmentin vse 2krat dene. Po tydnu ortanol jen rano,za mesíc kontrola gastroskopie. Chtela bych se i zepat proc histologie a jak dlouho trva? Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je podezření, že máte bakterii Helicobater Pylori, proto Vám byla nasazena antibiotika. Jednoznačný průkaz je z histologie, vyhodnocení trvá cca 2-3 týdny. Nyní užívejte ortanol a uvidíte, jestli budou potíže lepší. Ostatní nález je v normě.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: