Gbs bakterie v pochvě, přenos na partnera

Dobrý den. po prodělané angíně, mononukleóze a zánětu moč. cest (všechny nemoci "hezky" rovnou po sobě) mi byla zjištěna přítomnost bakterie GBS v pochvně. Na angínu i zánět moč. cest jsem brala antibiotika, která, jak jsem se dozvěděla, se také mohla podílet na GBS bakterii v pochvě z důvodu narušení/oslabení poš. mikroflore. Brala jsem GYNOcaps plus mazala ELEN krém. Bohužel, než byly výsledky z gynekologie, měla jsem se s přítelem pohl. styk. Pravděpodobnost že GBS bakterie "chytí" je vysoká? Problémy nemá žádné...i bez následujících příznaků jsem to na něj mohla přenést? Ptám se z důvodu "ping pong" effektu. Pokud bychom se chtěli s přítelem ujistit, jak jsem četla, má zajít na dermatovenerologie/urologie a tamějšího lékaře poprosit o stěr? Je to tak správně? Přesto, pokud přítel nepocituje žádný problém, a společně s tím, že dodržujeme správnou hygienu by při styku nemělo k ping pong ef. dojít? Ještě jedna záležitost, užíváním lactobacilů by se měla také zlepšit vag. mikroflóra? Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Laktobacil pomáhá udržovat zdravé poševní prostředí,pokud jste byla léčena a partner je zcela bez obtíží nepovažoval bych jeho vyšetření za nutné. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: