Genetická vada ??

Dobrý den,včera mi zavolal lekař že se mám k němu dostavit. V 1 trimestu mi delali screening byl negativní. Ve 2 trimestru byl screening také negativni ale mám se dostavit na genetické testy kuly riziku aneuploidie je mi 36 let.Poradte mi děkuji.Mám strach zda miminko nebude postižené,ale zároveň se bojím odběru plodové vody a hrozícímu potratu

Odpověď odborníka:

Jedná se o vyšetření zda není chromozomální porucha patrně to bude z důvodu věku více než 35 let váš lékař který situaci zná vám to vysvětlí, nemějte obavy. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
držím palce | Od: Mary | 7.7.2016 19:31
Ano, odběr plodové vody může být riskantní, riziko je sice poměrně malé, ale je tam. Hnutí pro život ČR uvádí, že je asi 5% nebezpečí vzniku komplikací a 1-2% riziko spontánního potratu. Další věc je, že ani tyhle metody nemusí být 100% spolehlivé, existují případy, kdy Vám lékař po tomto vyšetření řekne, že čekáte postižené dítě, ale ve skutečnosti se Vám pak narodí úplně zdravé. Jestli se rozhodnete vyšetření podstoupit, záleží ovšem na Vás. Držím Vám palce, ať všechno dobře dopadne a žádné postižení se neobjeví, ale i kdyby ano, nevzdávejte to a hlavně se nenechte dotlačit k interrupci! Já vím, že i postižené dítě může být darem. Ale zdravé je samozřejmě mnohem větším darem. Hodně štěstí přeju :)
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: