Genitalne bradavice

Dobry den, chcel by som sa opytat viac otazok. Niekde som cital ze virusom HPV moze nakazit len muz zenu, nie naopak. Co je na tom pravda? Musim mat nutne HPV ked mam genitalne bradavice??Nemozu mat inu povod? Mal som pravidelny pohlavny styk s zenou nakazenou HPV a mala aj bradavice.Ona bola moja prva cize odmna to pravdepodobne nemala, ani som nemal ziadne priznaky. Moze to byt tak ze sa na mna preniesli len tie bradavice a virus nie? Po poslednom odstraneni bradavic som ziadal moja koznu doktorku nech mi spravi test na HPV ale ona tvrdila ze to nieje HPV, ze tie bradavice vyzeraju inak.tak mi spravila stery z konecnika(dala ich testovat na vsetko,neviem co mala pod tym vsetkym namysli) a poslala ma na imunologiu.Obe testy dopadli dobre.Nic mi nezistili. Stale neviem co moze byt pricinou tych bradavic.Kedze sa mi stale vracaju je to dost neprijemne a ja neviem ako to liecit. Mam pocit ze moja kozna to netusi tiez a to nieje prva. Viem ze je to dost vela otazok na raz a zadarmo ale bol by som velmi vdacny keby ste ich zodpovedala vsetky a za skoru odpoved vopred velmi DAKUJEM :)

Odpověď odborníka:

Nakažlivost HIV není specifická, vázána na jedno pohlaví, takže přenos je možný oboustranně.Tzv. genitální bradavice jsou virového původu a mohou se častěji vyskytovat u snížené imunity což je právě případ HIV onemocnění. Přenos těchto bradavic je velmi častý přímým přenosem-dotykem a nemusí se současně přenést ev. HIV.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
odporujuce si odpovede | Od: Fero | 9.1.2016 01:51
Dobry den. Musim reagovat.Najprv ste napisali
ze genitalne bradavice su sposobene virusom
HPV ked je znizena imunita.Cize podmienkou
vzniku tychto bradavic je pritomnost HPV v tele a
oslabena imunita..Co by mi davalo zmysel. Ale
ta dalsia odpoved tomu odporuje. Podla vas
mozem mat bradavice ktore su sposobene HPV
virusom aj ked HPV virus nieje v mojom tele
pritomny. to my nejde nejako do hlavy. Jedine ze
ste sa pomylila a v poslednej vete namiesto
slovicka nemusi chcela napisat musi. tolko
poznamky k vasej odpovedi za ktoru vam este
raz dakujem :)pri tejto tema som sa stretol s
vela odlisnymi nazormi slovenskych "odbornikov"
,co mi vobec nepomaha pri vyrieseni tohto
problemu.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: