Genitální bradavice

Je me 33 let a pred casem se me udelaly kolem ritniho otvoru utvary (casem jsem se docetl ze by to mohly byt genitalni bradavice. Po nejakem case se sami ztratily a dodnes se neprohevily. Chci se zeptat jestli mohou zpusobit rakovinu konecniku nebo tlusteho streva. Popripade jestli se da po trech letech jeste zjistit jaky typ HPV to byl nebo je a jestli muzou mit nejake nasledky. Dekuji

Odpověď odborníka:

Patriku.Ve Vašem případě se mohlo jednat o genitální bradavice. Pokud vymizely samy, znamená to, že se tělo s infekcí samo zdárně vypořádalo. V tomto případě Vám rakovina konečníku způsobená HPV virem nehrozí. Neznamená to ale, že se virem již nemůžete nakazit.
Zjištění, o který typ HPV viru šlo, dle mého názoru již nebude možné.
S pozdravem Fischerová Jana.

MUDr. Jana Fischerová
MUDr. Jana Fischerová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Revmatologická ambulance na Průtahu s.r.o. Děčín

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: