Genitálni bradavice

Hezký den, chtěla jsem se Vás zeptat,zda když jsem měla genitální bradavice- zda je ted u mě vetší RIZOKO RAKOVINY DÉLOŽNÍHO ČÍPKU . Děkuji moc za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, genitální bradavičky i rakovina děložního čípku souvisí s HPV infekcí, každá nemoc s jinými typy HPV. Pokud jste nyní HPV negativní, nemáte nijak zvýšené riziko vzniku rakoviny i při Vaší anamnéze. Jestliže nekouříte, tím spíše je riziko vzniku rakoviny menší.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: