Genitální herpes

Dobrý den, prosím o radu. Momentalně jsem v 6-7 tt těhotenství a cca přes měsíc mám genitální opar, který mi zjistili na gynekologii. Mám strach o plod miminka. S tímto problémem se potýkám poprvé. Herpesin léky užívat nemohu a potíráním Herpesin mastí mi to moc nepomáhá. Mám strach, aby to nemělo negativní dopad na mé těhotenství. Gynekolog mě uklidňoval, ale popřečtení několika článků mám obavy a hlavně puchýřky nemizí i když potírám místa mastí a dezinfikuji Betadinem. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se jedná o opar, tak ten se většinou vyhojí během týdne až 2 i bez terapie, lokální léčba miminku neublíží. V léčbě se též mohou používat i celkově léky, ale až v pozdější fázi těhotenství. Pokud jsou přítomny puchýřky, tak můžete dávat tekutý pudr k jejich vysychání. Genitální opar je pro miminko nebezpečný především při porodu, kdy se může infikovat. Jinak by neměl být vývoj miminka ohrožen. Když projevy budou přetrvávat i nadále, tak se poraďte se svým nebo kožním lékařem, LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: