Genitální herpes

Vážený pane doktore, objevil se u mě genitální herpes, gynekoložka mi řekla,že původ může být i z nastávající menstruace a oslabené imunitě,což mě děsí do budoucna,nevím jak proti tomu předejít a od paní doktorky jsem radu nedostala. Mám předepsaný Valaciclovir + Pharma 500mg,který mám užívat třikrát denně a mastičku Herpesin, chci se optat, kdy budu od viru úplně vyléčena a budu moct mít opět s partnerem pohlavní styk. Nerada bych něco podcenila a gynekoložka mi informace nepodala a nyní má dovolenou. Mnohokrát vám děkuji za informaci a radu. Barbora

Odpověď odborníka:

Vyléčena budete,až vymizí klinické příznaky-puchýřky i když virus u vás bude pravděpodobně v těle přetrvávat. Inkubační doba se pohybuje mezi 3 – 14 dny po kontaktu, klinicky manifestní rekurence se projevují obvykle 3-4 krát do roka, i když mnozí nemocní přicházejí pro každo měsíční manifestace. Jde o chronickou, perzistující infekci s dynamickou interakcí mezi virem a jeho nositelem. Z toho také vyplývá léčebný postup, který využívá protivirových látek, prostředků posilující imunitní odpověď a doplňkových, podpůrných postupů. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: