Genitalni herpes

Pane doktore..chci se zeptat 9.4 jsem mela nechráněný pohlavní styk a po 5 dnech se mi objevil tvrdy vřed pod nosem ,který strašně bolel jen při pohybu pusou,když se hojil,tak na něm byla bila kužická která se loupala,ještě ted tam mám jizvu.mohl to být opar?..pak 17.4 se mi udělal vridek s bílou čepičkou na levém pysku a scervenani pochvy..a malinke puchýřky.gynekolog mi řekl ze je to virová infekce..a ze ten vridek byl condylomatum..je možné aby se to při virové infekci objevilo?ještě to lehčím..chci se zeptat probíhá takhle genitální opar?.. a 5 týdnů a 4 dny po pohlavním styku se mi objevila červená nesvedici vyrážka na hřbetu ruky,jakoby takové puchýřky a na přední straně predlokti tam to Švédi jen po poškrábání..může se jednat o jinou pohlavní nemoc třeba syfilis..četla jsem ze se může objevit červená vyrážka ale az 9 týdnů po.mam i zvětšenou uzliny v třísla.předem děkuji zaododpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Veroniko, opar na obličeji je způsoben jiným virem, než opar na rodidlech /tzv. typ II/
Pokud na rodidlech jsou puchýřky a bolí, jde pravděpod. o genitální opar a musí se léčit, pokud bělavé útvarky-. jde pravděpod. o kondylomy, tato většinou nebolí- je vhodné očkování proti kondylomatům Silgard

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: