Genitální opar

Dobrý den. Od své předchozí přítelkyně jsem se nakazil genitálním oparem. Trpím příznaky cca 1x za rok. Nyní jsem zděšený, když jsem pročítal, jaké problémy můžu způsobit přenosem nové partnerce. Připadám si hrozně, že když se nakazí, bude mě pak "proklínat" protože ženy co tu čtu, prý můžou mít častější a vážnější potíže. Nevím, zda je dostačující použití kondomu + samozřejmě sex. abstinence v době problému a několik týdnů po něm. Taky mě trápí přenos slinami. Jak pravděpodobné je, že partnerku nakazím, když budu bez potíží a budu jí provádět orální sex (pouze já jí.) Děkuji

Odpověď odborníka:

Herpes genitalis patří mezi herpetická virová onemocnění a je způsoben virem HSV 2 (herpes simplex typu 2). Herpes znamená opar, v tomto případě opar na genitáliích. Obecně je známější a snad i častější opar rtu, jehož původcem je stejný virus, jen typu 1 (HSV 1). Člověk nakažený tímto virem, který má akutní příznaky (puchýřek na rtu), může např. při orálním styku nakazit jiného a přenést tak virus na jeho genitálie.Při sebemenším podezření je lépe si dát „studenou sprchu“ a sexuálního styku se vzdát.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: