Genitální opar

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Před týdnem jsem měla s přítelem orální sex a on měl na rtu opar. Po týdnu mě začala strašně pálit pochva a měla jsem mokrý výtok. Druhý den se mi objevil pupínek, který svědí. Je možné, že by to byl opar? Co s tím a je to nebezbečné?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michaelo. Virus oparu, který se vytvoří na obličeji nebo rtu, není ten stejný typ, který infikuje genitál. Čili si myslím, že onen pupínek nebude počínající genitální opar. Pokud však chcete mít jistotu a ložisko nezmizí nebo se naopak zhorší, pak Vám asi nezbyde nic jiného, než gynekologické vyšetření. A pro příště bych velmi uvážila sexuální praktiky, pokud má partner kontaktně přenosnou nemoc, vyvarujete se případným pochybám. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: