Genitalni opar

Dobry den, pane doktore, prosim vas o radu. Jsem nyni ve 26 tt a na gynekologii mi zjistili zanet pochvy a herpes na genitaliich. Dostala jsem na to tabletky Herpesin 200, borovou vodu a vaginalni globule Dafnegin. Dr mi rikal, ze pokud ho budu mit pri porodu, budu mit cisarsky rez. Me spise trapi, ze jsem se jeste nikdy nesetkala s oparem (ani na rtu), resim to nyni poprve. Mam trochu strach, aby to nemelo nejaky vliv na predscasny porod nebo na miminko? Navic mi prijde, ze se mi udelal i v krku, velmi to boli a navic pocituji jinou pachut. Dekuji vam moc za odpoved, s pozdravem Lucie.

Odpověď odborníka:

Ženy s primárním genitálním herpesem ve III. trimestru by měly rodit císařským řezem, protože je vysoké riziko přenosu na novorozence.Zatím se tedy nezneklidňujte obtíže při léčbě ustoupí. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Noční pomočování řešte. Staňte se expertem!
Články: Noční pomočování řešte. Staňte se expertem!
Zase se vaše dítě probudilo...
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Články: Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Ať už jde o močový měchýř...
Gigantismus aneb Když se růst vymkne kontrole
Články: Gigantismus aneb Když se růst vymkne kontrole
Všichni rodiče bedlivě...
Rakovina prsu ohrožuje i bývalé kuřačky
Články: Rakovina prsu ohrožuje i bývalé kuřačky
Kouření představuje...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: