Genitalni opar

Dobry den, Priizne pred rokem a pul kdy jsem se po jednom tydnu nenadalych bolesti odhodlal jit k lekari kde mi bylo oznameno,ze mam genitalni opar.Vim ,ze jsem v tu dobu s nikym nic nemel a ani moc partneru jsem nevystridal.V nemocnici mi bylo oznameno ,ze opar muze byt aktivovan i nadmernou psychickou zatezi .mel jsem to asi 3 tydny ,protoze jsem pry vcas nerozpoznal o co s jedna. Nyni mam vic jak rok klid.Mam novou partnerku a zatim ksem ji o svem problemu nerekl ,priznavam ,ze mne hali stud. Chci s jen zeptat jake je riziko prenosu ikdyz nic necitim a od doby prvniho vysevu mam klid?

Odpověď odborníka:

Pokud se týká problematiky přenosu genitálního oparu, je poněkud složitější. Vždy představuje určitou odchylku v imunitě, takže laicky řečeno, kdo má dobrou imunitu, nemusí se obávat přenosu. Virus přetrvává v inaktivní formě v buňce a vždy při snížené imunitě(stresem, infekcí apod.) se aktivuje.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: