Genitální opar

Mela jsme letos osklivou angnnu, dobrala troje ATB, pak sla do prace. Mezitim jsem polykala 3 mesice postupne hormony gestagenu. Nyni se mi na hrazy po zavedeni tamponu udelala jakoby cervena vyrazka, na dotek kuze boli, pri sprchovani pali. Mudr. mi dala Herpesin s tim, ze jako opar to sice nevypada, ale co kdyby (!?)....(zadny ster). Takze zobu Herpesin, manzel problemy nema, na opary netrpime nikdo. Nyni, 3 den je to na dotek lepsi, ale vyrazka je stale.Chodim casteji na malou. :( , ale nastydla nejsem. Otazka zni, pokud by to genitalni opar nebyl, muze Herpesin ublizit? A jak vlastne zjistim, zda se o opar jednalo, lze poznat z krve, ze jsem vylecena? Mohu nedej Boze nekoho nakazit ? Cetla jsem, ze gen.opar lze dostat i bez pohl.styku :( Dekuji

Odpověď odborníka:

Herpesin by Vám ublížit neměl. Pokud jsou u Vás přítomny vesikulky nebo ulcerace, nejlepší diagnostikou je přímý průkaz viru (stěr z puchýřku). Toto onemocnění lze ale léčit pouze na základě klinického obrazu, testy se předem dělat nemusí. Z krve lze poznat, že jste onemocnění prodělala, budou přítomné protilátky proti viru. Že jste vyléčená, poznáte dle toho, že vyrážka zmizí, z krve to bohužel nijak diagnostikovat nelze. Genitální opar se přenáší pohlavním stykem nebo orálním sexem. S pozdravem, dr. Šimjáková

MUDr. Renata Šimjáková
MUDr. Renata Šimjáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Střevní bakterie – pomocníci ke štíhlé linii?
Články: Střevní bakterie – pomocníci ke štíhlé linii?
Mikroorganismy žijící v...
Čtyři nejčastější škodliviny v naší potravě
Články: Čtyři nejčastější škodliviny v naší potravě
Dáváte při nákupu do košíku...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak se rozvíjí alergická reakce?
Články: Jak se rozvíjí alergická reakce?
Chcete-li rozumět tomu, co...
Víte, jakou úlohu hrají při alergii protilátky?
Články: Víte, jakou úlohu hrají při alergii protilátky?
Pasivní přenos alergie...
Nachlazené miminko: zmírněte rýmu a usnadněte mu dýchání
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: