Genitální opar

A ještě bych se chtěla zeptat, přenáší se to výhradně pohlavním stykem? Partner žádné příznaky nemá, ale u mě to začalo asi 4 den po pohlavním styku. A Když opar ustoupí a budu mít orální styk nebo nechráněný pohlavní styk může se to u mě opět objevit? Pokud mi to přenesl partner a budeme spolu mít orální styk může mě znovu nakazit? My sme se asi před měsícem bavili s partnerem na téma opar na puse a on říkal že ho měl asi 2x je možné když já to mám na genitálií že to on taky může dostat na genitálie? Jsem někde četla že když to někdo typ 1 tak typ 2 mít nemůže...je to pravda? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

většinou se vyskytuje typ 2 jen v oblasti od pasu dolů a typ 1 od pasu nahoru, ale neplatí to ve sto procentech, Takže většinou se genitální opar přenese pohlavním stykem. Virus přetrvává v organismu po celý život, takže může dojít k jeho reaktivaci v genitální oblasti i bez čerstvé infekce ( partner nemusí být v té době nakažlivý). K nákaze zcela jistě dojde, pokud by patner měl akutní projevy oparu. Jinak spíše jde o tu reaktivaci latentní infekce, kterou již v sobě máte. Jedna osoba může být současně infikovaná oběma typy herpes viru.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: