Genitalni opar

Dobry den,jiz snad podesate za posledni tri riky mam genitalni opar.5 let mam staleho partnera,s nimz vychovavam dceru.Moja gynekolozka mi pri prvnim vysevu doporucila herpesin krem a tablety,pri druhem herepsin krem,pri tretim jsem si jiz herpsin krem indikovala sama,dalsi vysevy byly podobne,jenou extremne bolestive,nemohla jsem si dojit ani na wc,neskutecne jsem trpela.Nebudu zastirat ze mi vyskyt oparu znacne komplikuje i sexualni zivot.Minimalne jednou za mesic mam po milovani i po dukladnem umyti opet pocit zdureni a svedeni oblasti genitalu,vse me reze,svedi.Nevim uz jak dal.gynekolozka mi stale dava jen herpesin krem,ktery uz mi temer nezabira.Jednou mi dokonce na opar napsala posevni koule a Fungicidin,presto ze jsem mela stejne obtize jako vzdy,vysev puchyru,svedeni,zarudnuti atd.Mam zmenit lekare??Je nejaka moznost jak se casteho vysevu zbavit?Vim ze viru herpes se zbavit nejde,jsem zdravotni sestra.Ale doufam ze nejaka nadeje pro me existuje.Predem dekuji za Vasi odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, změnou lékaře nedocílíte jiné léčby. Sama víte, že infekce se nelze zbavit, použitím antivirotika při akutním výsevu lze jen mírnit příznaky. Co můžete udělat sama, je vyvarovat se stresu, chránit se před dalšími infekcemi, tedy omezit všechny faktory, které mohou oslabit Váš organismus a být tak příčinou reaktivace onemocnění.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: