Genitální opar

Dobrý den, od ledna se léčím s akutním a neustále recidivujícím genitálním oparem. V současné době užívám lék Valtrex 500mg, 3x2 tablety denně. Opary se objevují i přes tuto silnou medikaci, tudíž v současné době čekám na vyjádření z odběrů na imunologii a případnou imunostimulační léčbu. Dosud byly opary vždy pouze vně, úporně bolely a znemožňovaly v životě normálně fungovat, dokonce jsem už byla i na neschopence. Včera jsem však objevila opar i uvnitř na začátku pochvy, prakticky vůbec o něm nevím, ani nebolí, což je divné. Proto jsem se chtěla zeptat, zda opar uvnitř pochvy není nebezpečnější než ten vnější. Také bych ráda znala Váš názor na léčbu, případně se ráda dozvěděla jiná, další doporučení, která by mi mohla pomoci. Jsem už ze všeho docela dost zoufalá, protože nic příliš nepomáhá. Předem děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Bylo by dobré hlavně zjistit, zda jde skutečně o opar, či jinou chorobu - např. ze skupiny autoimunních puchýřnatých chorob - to by se ale mělo prokázat tím imunologickým vyšetřením.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: