Genitální opar

Dobrý den, chtěl bych se Vás touto cestou optat na tento pohlavně přenosný vir. Našel jsem si přítelkyni která je tímto virem nakažená již pár let, problémy má jen zřídka, ale má. Já jsem zdravý a nikdy jsem tyto problémy neměl. Chceme spolu pohlavně žít a nevíme co vše je možné provádět, aniž bych se nenakazil. Dočetl jsem se,že když by přítelkyně měla puchýřky, potom by se pohlavní styk neměl vůbec provádět. Jak to je ale v období klidu? Je možné se vůbec milovat aniž bych se nakazil, i když momentálně puchýřky nemá? Je možný orální sex? Pokud bychom se v období klidu milovali s prezervativem, je zde i přes to riziko nakažení? Děkuji za vysvětlení, Pavel.

Odpověď odborníka:

K nákaze by nemělo dojít v období, kdy nemá přítelkyně puchýřky. Nakažený už být můžete, ale nikdy nemusíte mít příznaky. Nakazit se můžete i orálním sexem. Dokonce je možná nákaza s použitím kondomu.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x