Genitální opar

Asi před 3 - 4 měsíci se mi poprvé udělalo několik genitálních oparů. Byla jsem u lékaře, který konstatoval, že se již hojí, ale jelikož se jedná o první výsev je lepší to přeléčit a předepsal mi polykací tabletky (nevzpomenu si již na jméno, herpesin to nebyl). Do týdne opar zmizel. Nyní jsem si povšimla, že se mi opět jeden puchýřek udělal, ale je malý a ani nebolí, jen trošičku pálí. Chci se zeptat, zda je nutné opět navšívit lékaře nebo při takto mírném průběhu mohu pouze počkat až opar sám zmizí? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud není rozsev, nemusíte, lze použít v akutní fázi herpesin mast, ale před výsevem, jinak nepomáhá. Také se nemusí jednat o opar. Počítejte, že při snížení imunity se může opar opět objevit.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Opar | Od: Michael | 5.3.2016 07:49
Dobrý den.Chci se zeptat,můj přitel měl na puse opar.Asi po
týdnu se mu udělal strup,ale měly jsne pohlavni styk a orálni
sex.Je tady možnost přenosu oparu na mé genitálie?
Existuje nějaká prevence?Děkuji
reagovat
re:Opar | Od: uLékaře.cz | 8.3.2016 13:00
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x