Genitální opar při otěhotnění

Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o radu. V lednu jsme se snažili o miminko. V pátek jsem měla nechráněný pohlavní styk a v sobotu jsem zjistila, že mám genitální opar. V pondělí proběhla ovulace. Další styk proběhl až pátý den, kdy už by opar neměl být infekční. Je možné, že jsem otěhotněla dva dny před ovulací? A není nějaké riziko pro plod? Moc děkuji za odpověď Monika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k otěhotnění, tedy splynutí vajíčka se spermií může dojít jen, když dojde k uvolnění vajíčka, nemůže se to tedy stát před ovulací. Protože spermie v pohlavních cestách ženy přežívají mnoho hodin i dny, není vyloučené otěhotnění ze styku, který proběhl před ovulací. Pokud jste otěhotněla a plod se bude vyvíjet, nebojte se žádného poškození. Všechny škodlivé faktory v tomto období, které by teoreticky mohly vyvolat poškození plodu nenajdou uplatnění. Platí zásada vše nebo nic, buď dojde k takovému poškození plodu, že se vyvíjet nebude a odumře, a nebo přežije a bude se vyvíjet zcela normálně.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: