Genitální opar v obličeji?

Dobrý den. Bylo mi řečeno, že jsem na partnerku mohl přenést z genitálií genitální opar na obličej. Cca po týdnu, kdy mi při souloži v erotickém klubu praskl kondom, jsem měl sex se svou partnerkou (i orální). Další týden na to se jí udělal opar na bradě a zvětšila uzlina pod čelistí. Toto se jí víceméně drželo 2 měsíce, další měsíc se ji opar přesunul na nos a malá uzlinka se ji udělala na straně krku. Lékař ji na to předepsal Herpesin. U mě žádný opar a můj lékař u mě žádné příznaky pohl. choroby nenašel. Stejně tak partnerka žádné jiné potíže kromě oparu nemá. Chci se zeptat: stačí aby partnerka brala Herpesin na zahojení oparu nebo se máme obávat nějaké pohlavní nemoci, například že by v budoucnu nemohla otěhotnět? Máme se nechat vyšetřit na pohlavní choroby (i přesto že se u nás objevil jen ten opar partnerky) nebo stačí dobrat Herpesin a partnerka bude zcela zdravá?

Odpověď odborníka:

Může jít o projev genitálního oparu v obličeji. Herpesin je naprosto dostačující, vyšetření na další pohlavní choroby vzhledem k vašemu rizikovému chování bych doporučovala.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: