Genitální opar v prvních týdnech těhotenství

Dobrý den, před pár dny jsem byla na gynekologii s mým problémem. Bylo mi řečeno, že mám na genitáliích opar. Dostala jsem po 4 hodinách lék Herpesin. Včera jsem si udělala těhotenský test a vyšel mi pozitivně. Teď nevím co mám dělat dál tak, abych popřípadě neublížila plodu miminka. Natírám si postižené místo i Herpesin mastičkou, která mi bohužel moc nepomáhá. Je tato nemoc velmi špatná na vývoj plodu? Co jinèho se dá koupit volně v lékarně na zahojení oparu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je velmi časné těhotenství, může vše dopadnout dobře. Opar plod ohrožuje více než antivirotika. Jistě kontaktujte svého gynekologa a určete stáří těhotenství.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x