Genus vara u 14m dítěte

  • Dotaz od: Marie Novotná
  • Publikováno: 22.12.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, ráda bych se zeptala na váš názor na diagnozu M211 genua vara u 14M dítěte. Z nálezu: RTG kolena a kycle bpn na skeletu kycli i kolen, centrace kycli je spravna, avrosirta vychazi hlavne z obl.bercu. Je v pořádku, že máme čekat půl roku co se stane a po půl roce může dcera dostat dlahy? Neměla by cvičit např. Vojtovu metodu?? Děkuji za odpověď. S pozdravem Novotná

Odpověď odborníka:

Dobrý den, varosita je druh postavení kostí a Vojtova metoda, podle mého mínění, by na tento stav neměla moc vliv. Můžete se ale zkusit zeptat na rehabilitačním odd, třeba by mohli nějaké speciální cviky na posílení svalstva doporučit - ale tvar kostí asi moc neovlivní. Pokud jde o dlahy?, nelze předvídat vývoj, s růstem kostí a kloubů u dítěte se stav může velmi rychle změnit - a zlepšit, doporučuji vyčkat do kontroly a ptát se přímo ortopeda nebo oš.lékaře, ke komu jste doporučeni. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x