Germicidní záření

Dobrý den. Ráda bych se Vás zeptala na problematiku germicidního záření. Pracuji jako zdravotní sestra a v 5 týdnu těhotenství jsem se asi minutu vyskytla v místnosti kde byl zapnutý germicidní zářič. Ještě jsem bohužel nevěděla že jsem těhotná. Vím že se jedná o krátkou expozici, ale raději bych se touto cestou zeptala, zda to nemohlo nějakým způsobem ovlivnit vývoj plodu. Děkuji za odpověď. S pozdravem Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, germicidní záření, které se může používat i v přítomnosti osob, je nepřímé záření. Krátká expozice takovému záření by neměla ovlivlit vývoj plodu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x