Gestagenní antikoncepce

Dobrý den, mám dlouhodobé problémy s candida albicans (2roky). Vyzkoušela jsem vše co se dá, jen abych nemusela vysadit antikoncepci. Jenže nic nezabírá. Mám skoro až panickou hrůzu z toho být nechráněná, jelikož mám přítele. Je mi 19let a tak jsem přemýšlela nad nitroděložním tělískem než jsem se dočetla, že nejen estrogen, ale i měď (je v tělísku) může candidu zhoršovat. Chtěla bych se tedy zeptat na gestagenní hormonální antikoncepci. Myslíte, že by mohla být pro mne vhodná? Děkuji, Peta

Odpověď odborníka:

pokud možno, tak gestagenní antokincepce je možná,ale musí se brát opravdu pravdelně.riziko selhání je větší než u kombinované.tělísko ano, když už tak mirenu,kde je gestag.hormon.je na 5 let.ikdyz jste ještě nerodila.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x