Gilbertův syndrom

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně Gilbertova syndromu. Mám GS (billirubin kolísá kolem 50-60). Při bronchoskopii (prováděná kvůli opakovaným infektům) mi bylo řečeno, že mám nápadně nažloutlé hlasivkové vazy a nažloutlé okrsky sliznice. Protože lékař se s tím ještě nesetkal a nebyl čas to nějak probírat, zajímá mne, zda může hyperbillirubinemie toto způsobit ? děkuji moc za odpověď. Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bilirubin se ukládá ve tkáních, vazy jsou tkáně s pomalejším metabolismem, takže dlouho trvá, než se bilirubinu zbaví. S pozdravem dr. MM

MUDr. Martina Míchalová
MUDr. Martina Míchalová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: