Gingko biloba a hormonální antikoncepce

Dobrý den, beru HA Softine a chtěla bych začít brát vzhledem k blížící se zkoušce i gingko bilobu a beta karoten (ten tedy z jiných důvodů). Četla jsem však, že by se užívání biloby mělo konzultovat, pokud člověk bere léky odbourávané přes játra, protože by mohla zvýšit/snížit jejich účinek. Jaký je váš názor, může nějak ohrozit vliv antikoncepce?? Myslela jsem, že pro jistotu bych brala doplnky stravy ráno a antikoncepci jako obvykle večer. Předem díky za odpověď!

Odpověď odborníka:

Dobrý den Terezo. Ginko biloba účinek hormonální antikoncepce nesnižuje.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x