Glaukom

dobrý den,před 3 lety mi byl diagnostikován glaukom s otevřeným úhlem a užívala jsem až dosud 2x denně kapky alphagan,které celkem snáším,jen občas mě pálí oči a jsou červené,ale používám na zvlhčení i Systane Ultra UD(tlak mívám 17-19mmHg).Nyní mi moje lékařka změnila kapky(ani netuším proč)a užívám Taflotan 1x denně.Tlak po těchto kapkách mívám kolem 14 mmHg.Jediný problém je,že moje oční bělmo je stále načervenalé a není mi příjemné,že se mě stále na to lidé ptají,co mám s očima.Prosím o radu,zda se vrátit k původní léčbě,či ponechat tu stávající i za cenu těchto obtíží.Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, proč Vám byla léčba změněna na zcela jiný typ preparátu Vám nedokáži odpovědět. Vaše oči zřejmě reagují na konzervační látky v kapkách, není to nic ojedinělého. Na trhu jsou i kapky bez konzervantů. Příkladem je třeba Monopost. Domluvte se s ošetřující lékařkou na změně kapek pro subjektivní obtíže. Společně najdete preparát, který bude dostatečně snižovat nitrooční tlak s minimem nežádoucích účinků.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: