Glykemický test v těhotenství

Dobrý den, chci se poradit, zda je vhodné podstoupit tento test v těhotenství pro ženu (26let-bez potíží), s alternativním způsobem stravování. Nejím nic, kde je klasický cukr, pouze ovoce, zeleninu, obilniny. Sladím obilnímy slady. Jak to může ovlivnit výsledek testu a ení-li to zbytečná zátěž pro organismus můj i dítěte. Děkuji vám předem za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den Magdaleno! Cukrovkou můžete trpět i když nebudete přijímat ani gram sacharózy, například při nadměrném kalorickém příjmu i těch nejzdravějších jídel (což jistě nebude váš případ) nebo při dědičné zátěži nebo z jiného nám zatím nejasného důvodu. Orální glukozový test jistě zbytečnou zátěží není, rizika plynoucí z nepoznané těhotenské cukrovky pro matku a hlavně pro dítě jsou mnohem větší. Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x