Godasal 100 a chřipka

Dobrý den.Asi prodělávám chřipku nebo nějaké virové onemocnění,s mírně zvýšenou teplotou/vyšší teplotu nemívám/.Užívám lék na ředění krve Godasal100,který obsahuje stejnou složku jako Acylpiryn. Mohu užívat současně Paralen 500?Pokud ano,jakou nejvyšší denní dávku/spíše se jedná o tlumení bolesti/? Děkuji za odpoveď. Jan

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Godasal je náhrada za Anopyrin s lepší tolerancí,obsahuje navíc aminokyselinu glycin,který potlačuje neg.vliv salicylátů na žaludeční sliznici.Kombinace s paracetamolem krátkodobě neškodí. Paracetamol je vynikající lék na bolest a febrilní teploty/subfebrilie,t.j.teploty do 38 stupňů raději nesnižujeme,jsou součástí přirozené odpovědi organismu na infekt/vyšší teplota působí viricidně a baktericidně-napomáhá likvidaci původců/.Pokud je tedy paracetamol skutečně vhodně volen,je zapotřebí plně dávkovat,jednorázová dávka pro dospělého člověka je 1g,t.j.2 tbl.,lze 4 krát denně.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: